Tuesday 19 January 2016

WEEK 1 - completed!

Ainsad musklid, mis ei valuta, on näppudes. 





Pärast reedet võtsin end ikka päris korralikult käsile.
Challenge'i alguses panin paika ka Cheat Day - laupäev. See on vajalik, et organism saaks aru, kui kasulik on tervislik toitumine, kui ta saab maitsta midagi ebatervislikku. Erandid kinnitavad reeglit. Seega, esimese asjana hommikul lubasin endale pannkooke. Valge jahu ja (0,5tl) vanillisuhkruga. Tean küll, et on olemas igast muud manti (nt täistera nisujahu) nende asemel, et saaks ikka tervislikumalt, kuid tahtmine oli just vanade heade pannukate järele, mida alati ikka söönud. Välja arvatud suhkrukogus, mis oli pea olematu. Lisasin kookoshelbeid ja hiljem kaerahelbeid. Lisaks veel hea sõbranna isetehtud tšilli-paprika-vanillipulga mindblowing moos (+ banaanilõigud).





Ja siis tuli ''tädi Irma'' külla. Pidime peiksiga minema väiksele sörgile. Mul oli tuju nii maas, aga ta pushis mind nii kannatlikult, kuni olin vastumeelselt trenniriided selga-jalga ajanud ja juba astusime korterist välja. Kokku sai sörgitud veidi alla kuue kilomeetri. Tagasi sooja tuppa jõudes oli nii hea meel, et mul selline tugi olemas on, kes vaatamata jonnile alla ei anna.
Pühapäev oli rahulik, niisama lössitamise päev, aga kokku oli lepitud, et kell 15 läheme uuele sörgile. Poolteist tundi hiljem oli kaotatud 980 kalorit ja maha joostud/kiirkõnnitud natuke üle üheksa kilomeetri!!
Enesetunne on kordades paranenud. Tunnen/näen vaikselt, kuidas sendimeetrid mu küljest hakkavad kaduma.





Toidu osa on olnud mitmekesine. Jälgin karmilt, mida endale suhu pistan. Vahepalad on olnud vaid puuviljad, (ning ka seda väikeses koguses). Peiks tegi ülimaitsvat suppi, mida jätkus kolmeks õhtusöögiks. Ma isegi ei tea, mis kõike ta sinna sisse pani, aga see oli super! Üks asi on kindel: seal oli vaid värsket kraami ning puhas liha.
Juur-köögiviljadest on meil alati olemas seller, porrulauk, shampinjonid, porgand, brokkoli, erineva värviga paprikad, spinat, tomat, kurk. Vähemas koguses peeti, lillat kapsast, kabatšokki ja baklažaani. Keedetult, praetult, vokitult. Nomnomomom!
Kolmeks lõunasöögiks sai tehtud kotlette. Kahjuks sai kotletimaterjal enne otsa, kui see jõudis 'üle visata'. Lihtsalt niii head!
Retseptikene: Hakkliha, tükeldatud sibulat, porrulauku ja shampinjone, näpuotsake kurkumit, soola, musta pipart, cayenne'i, tilluke pigistus kanget sinepit ja ekstra süütut oliiviõli. Mudida kõik kokku ja TADAAAA! Tastes like magic. Praadimisel enam pannile lisaks õli ei pane.
Ma hullult soovitan osta endale korralik pann (kui just juba ei ole), mis ei võta külge. Väga palju võidab õli kasutamise arvelt. Näiteks muna praadides või pannukaid tehes ei kasuta ma tilkagi õli. Meil on Tefloni wokpann ja tavaline, praadimise jaoks.







Eile otsustasin õueskäigu asemel teha toas HIIT treeningut (https://www.youtube.com/watch?v=Co9CpHYl20M).
MOTHERJESUSIALMOSTDIED! (But did you really die?)
 Esimene 20min olin juba keel ripakil, hingetu, iiveldamas. Peas oli ainult üks mõte: ma proovin ühe minuti veel, ja siis ma enam ei jõua. Okei, üks minut veel.  Ja veel üks minut. Ma saan hakkama, natukene teen veel. Ja siis oligi juba venituse aeg saabunud. Surusin end sellest hullusest läbi. Ei teinud küll päris brutal versiooni, aga 812kcal oli kadunud nagu niuhti! Ja täna, teisipäeval, ma olen niiiii sore. Jumal hoidku, kui ma peaks midagi maha kukutama ja seejärel proovima seda üles tõsta! Kükitada on keeruline, käelihased annavad märku. BUT IT FEELS SO GOOOD!






2 comments:

  1. juba eile tahtsin kommida aga ei lasknud :D pmst mul oli soov et te kolite minu juurde mingiks ajaks, peiks kokkab ja sina treenid mind (või minu eest) :D

    ReplyDelete